Századok sisakjai
vasarok2018eng-1000px
Állandó kiállítások
Mohácsi Történelmi Emlékhely

2011. augusztus 29-én a Mohácsi csata évfordulóján adták át a Mohácsi Történelmi Emlékhely új fogadóépületét, amelyben interaktív módszerekkel mutatják be az 1526-os mohácsi csata mozzanatait, az esemény előzményeit és következményeit. A kiállításon több Bánsághi Páncél is bemutatásra kerül.

Read more...
 
Siklósi Vármúzeum

Kiállítás megnyitó: 2011. május 25.

Kívül-belül megújult a Siklósi Vármúzeum! A nagyszabású átalakítás részeként látványos Bánsághi Páncélokat rendelt a Múzeum. A kiállításon látható például egy teljes XVI. század eleji maximillian vért, teljes rákos huszárvért és egy lóvért is...

Read more...
 
Boldogkőváralja Vármúzeum

"Itt küzdtenek honért…"

Kiállítás megnyitó: 2010. március 11.

"A Boldogkőváraljai Vár palotaépületében az „Itt küzdtenek honért…” című kiállítás nyílt meg ünnepélyes keretek között. Itt a középkori Magyarország emlékei láthatók az államalapítástól a Rákóczi-szabadságharcig." A kardok és lovagi páncélok mellett értékes könyvrégiségi és térképészeti kiállítás is látható, melynek egyik legértékesebb darabja a szatmári béke eredeti példánya. A kiállításon szerepel továbbá egy XV. századi gótikus teljes vért is, Bánsághi Máté keze munkája.

Read more...
 
Szálfegyver nyél külön is kapható
Rent an armour