Századok sisakjai
vasarok2018eng-1000px
Időszaki kiállítások
Visegrádnak is páncél kell!

A Bánsághi Páncél és a Living History közös standjával települtem ki a Visegrádi várjátékokra. Ezúttal nem csak a szokásos árukészletet, de három korhű öltözetet és a Bánsághi Páncél frissen elkészült díszpajzsait is kivittem.

bm_stand_1
Páncélok, ruhák, kések, fegyverek, csatok, veretek. Minden, mi szem, szájnak ingere.

Read more...
 
Rendelhető vándorkiállításunk a füleki várban

Ismét múzeumban a Bánsághi Páncél. Azonban most nem csak egy múzeumban lehet majd megtekinteni a munkáimat. A Bánsághi páncél útnak indította páncél és fegyvertörténeti vándor kiállítását. Első állomásunk a füleki vármúzeum. A kiállításban jelenleg a híres-neves Churburgi vértet (XIV. század), Mátyás király egy gyalogos katonáját, egy vérbeli landsknecht duplazsoldost és ellenfelét, egy szpáhi lovast láthattok. Az újabb állomásokon mindig felkerülnek facebook oldalunkra.

A kiállítás nem csak a Bánsághi páncélon megrendelhető tárgyakból áll, de maga a kiállítás is megrendelhető elérhetőségünkön. Mátyás király gyalogosának és a szpáhi lovasnak a ruháját a Living History biztosította.

4_bb A díszes kompánia: három évszázad, négy nemzet

Read more...
 
Csillogó Elme - Leonardo találmányai

2011. július 22. - 2011. augusztus 7.

Helyszín: Árkád Bevásárlóközpont - Őrs Vezér Tere

Leonardo da Vinci találmányait bemutató interaktív kiállítással és egy XV. századi Bánsághi Páncéllal találkozhattak nemrégen az Árkád Bevásárlóközpontban a gyanútlan vásárlók.

Mivel a Csillogó Elme kiállításon szereplő páncél már több, mint egy éve járja az országot a ezért mi már teljesen meg is feledkeztünk róla, egészen addig, amíg több barátunk is jelezte, hogy az Árkád Bevásárló Központban látott egy gyanúsan Máté keze munkáját dicsérő páncélt...

Read more...
 
A Bánsághiak

"Nemzedékek egy művészcsaládban"

2011. június 9. - 2011. július 10.

Helyszín: Várnegyed Galéria, I. kerület, Batthyány utca 67.

Az elmúlt 100 év során a Bánsághi család alkotásai Európa szerte rengeteg kiállításon megjelentek már. Ez a kiállítás mégis kiemelkedik közülük azáltal, hogy most első alkalom láthatóak egymás mellett a négy generáció alkotásai, hiszen dédapám, nagyapám és édesapám művei mellett az én páncéljaim is helyet kaptak a Várnegyed Galériában.

A víszhangok igen sokszínűek voltak. Feledy Balázs művészettörténészt, a vas megmunkálásának filozófiai kérdései ragadták meg a páncéljaim láttán, míg botrányos hírű egykori rajztanárom, a következő szavakkal jellemzett: "Te egy igazi heavy-metál szobrász vagy."

Read more...
 
Szálfegyver nyél külön is kapható
Rent an armour